Travel Nursing – en livsstil på fremmarsj

BILDE: Daniel J Schwarz
Å jobbe som travel nurse gir deg en spennende og givende livsstil og unike muligheter til å utforske nye steder, samtidig som du har en positiv påvirkning på menneskers liv. Er du sykepleier og reise- og eventyrlysten? Da kan travel nursing være det perfekte valget for deg.

Ute på oppdrag får du oppleve nye kulturer, møte nye mennesker og utvide
din profesjonelle horisont. Samtidig får du en konkurransedyktig lønn.

En av de største fordelene med travel nursing er fleksibiliteten jobben gir. Du kan velge når og hvor du vil jobbe, ta oppdrag i ulike deler av landet eller i et naboland, jobbe på landet eller i et byområde og velge blant en rekke fagområder. Denne fleksibiliteten gjør det mulig å skape den balansen mellom arbeid og privatliv som fungerer best for deg. I tillegg kan det gi deg verdifull erfaring på spesialfeltet dit.

“Begrepet travel nurses – reisesykepleiere – oppsto i New Orleans på grunn av alle de menneskene som ble skadd under Mardi Gras i 1978.”

Det startet i USA

På 1970-tallet hadde USA stor sykepleiermangel. Begrepet travel nurses –
reisesykepleiere – oppsto i New Orleans på grunn av alle de menneskene som ble skadd under Mardi Gras i 1978. Sykehusene var fulle, og personalet klarte ikke å holde tritt med alle pasientene som kom inn. Tilgjengelige sykepleiere rundt omkring i landet ble derfor leid inn av New Orleans Hospital for å hjelpe de fast ansatte.

I dag er travel nursing en veletablert gren av sykepleiefaget, og ifølge Bemanningsforeningen i USA ble det ansatt rundt 25 500 travel nurses i USA i 2020. Ansettelsene skjer vanligvis i form av kortsiktige kontrakter på 8 til 26 uker, og travel nurses får høyere lønn enn fast ansatte, i tillegg til reise og bostøtte.

BILDE: Chelsea Audibert

Travel Nursing i Norden

Her hjemme er reisesykepleie et nyere begrep, og derfor også mindre vanlig. I Norden har helsevesenet så langt hatt en tendens til å prioritere faste fremfor midlerdigie ansettelser, men sykepleiere kan likevel finne mange interessante midlertidige oppdrag ved å jobbe for et vikarbyrå.

I motsetning til i USA kan kontraktens lengde variere mer, avhengig av
de helseinstitusjonenes ulike behov. Men også her muliggjør arbeidet mer 
fleksibilitet, flere valg og betydelig høyere lønn.

BILDE: Holly Mandarich/
“Når du jobber på forskjellige steder, blir du kjent med leger, sykepleiere og administratorer som kan være verdifulle både for din personlige utvikling og karriere.”

Et større nettverk og minner for livet

Travel nursing kan også være en god måte å bygge et profesjonelt nettverk på. Når du jobber på forskjellige steder, blir du kjent med leger, sykepleiere og administratorer som kan være verdifulle både for din personlige utvikling og karriere. Du får relasjoner og kontakter som kan føre til fremtidige jobbmuligheter eller gi deg verdifull innsikt i ulike måter å jobbe på.

Men selvfølgelig handler det om mye mer enn bare arbeid. En av de største fordelene er muligheten til å oppdage nye steder og oppleve nye ting. Enten du er interessert i å vandre i fjellet, slappe av på en strand eller utforske en ny by: livet som travel nurse gir deg muligheten til å velge å gjøre det du har mest lyst til, akkurat der du vil gjøre det. Du får muligheten til å oppleve nye steder, prøve ny mat og møte nye mennesker, alt mens du lever livet og får en bedre økonomi.

Travel nursing gir deg en unik blanding av faglig og personlig vekst. Som travel nurse kan du utforske nye steder, møte nye mennesker og gjøre en virkelig forskjell der behovet er størst. Så drøm deg litt bort og ta en titt på livet som
bemanningssykepleier.

BILDE: Rusty Watson

3 kjappe fakta

  • LegeLeasing er et av Norge og Nordens største bemanningsselskaper.
  • Vi har avtaler med alle regioner i Norge og Sverige.
  • Som bemanningssykepleier  eller travel nurse velger du når, hvor og hvor mye du vil jobbe.
Kontakt oss og fortell oss om ønskene dine, så  hjelper  vi deg med å ta det neste steget mot det livet du drømmer om.
Nyheter

Siste nytt fra LegeLeasing

Flere artikler
Instagram

Følg @LegeLeasing på Instagram

Gjennom å klikke på “Godkjenn alle cookies" samtykker du til at alle cookies lagres på din enhet. Dette vil forenkle navigering i nettleseren, analysere endringer i nettsiden og forbedre vår markedsføring. Se vår Personopplysningpolicy for mer informasjon.