Livet som jordmor

Blogg

Som nyutdannet sykepleier begynte Anne å jobbe i helsevesenet på 80-tallet. I dag er hun en erfaren jordmor med ti år igjen innen pensjonisttilværelsen. Som konsulent for LegeLeasing har hun jobbet fulltid siden 2019. Vi ringte Anne på en fridag og spurte hvordan hun opplever livet som konsulent, og hvorfor hun valgte den veien. 

Jeg nærmer meg pensjonisttilværelsen og følte at med den lønnen jeg hadde ville det ikke være penger til overs når det var på tide å slutte å jobbe, sier Anne som er ute og går tur med hunden sin. Jeg ønsket bedre forhold og det var rett og slett på tide å finne en ny vei.
Men hvordan føles det å komme til en arbeidsplass som konsulent i stedet for ansatt?
Du må være fleksibel og kunne raskt venne deg til en ny situasjon. Det er jeg som kommer inn som en ny, outsider. Men til syvende og sist jobber alle sammen mot samme mål.

Den største utfordringen som jordmor mener Anne er å raskt få god kontakt med den gravide, som i utgangspunktet alltid er en hun aldri har møtt før. Det er et ansvar hun tar svært alvorlig;

For at vi skal kunne jobbe godt sammen som et team, forklarer hun.

Det er en veldig positiv jobb for det meste, mener Anne.

Jeg jobber med friske, yngre mennesker som har et fremtidsperspektiv. Da jeg jobbet på intensivavdelingen handlet det for eksempel mer om å være der når noe alvorlig, ofte livstruende, skjedde. Selvfølgelig kan det være en katastrofe selv under en graviditet, men det skjer svært sjelden, og enda mer sjelden i resepsjonen hvor jeg jobber.

Som konsulent for LäkarLeasing har hun fått en bedre balanse i livet, både når det gjelder permisjoner, selvbestemmelse og økonomi.

Det er en helt annen frihet, sier Anne. Jeg bestemmer selv hvor jeg jobber, med hva og hvor lenge. Jeg trenger ikke jobbe doble turnus om jeg ikke vil, og jeg kan velge å bo borte i perioder og jobbe nye steder. Det passer meg bra.

LA OSS KOMME I GANG

Send oss en interessemelding i dag!