Iselin flyttet for å jobbe – og tok med seg familien

BILDE: Jessica Rockowitz
Å flytte til et nytt sted med familien kan gi en rekke fordeler, blant annet nye muligheter form karriere, bosted og sosialt liv. Samtidig kan det også være en utfordring for både voksne og barn (og kjæledyr!) å tilpasse seg et nytt miljø. En arbeidsgiver som støtter og hjelper under flyttingen kan det være helt avgjørende for at overgangen skal gå så enkelt og smidig som mulig. Vi ba helseomsorgskonsulenten Iselin fortelle om sin opplevelse med å flytte med familien.

Har du noen gang tenkt på å flytte til et nytt sted? Kanskje er det et lavere tempo, stort utvalg av restauranter, skiløyper med puddersnø, flotte turstier, spennende kulturopplevelser, havutsikt eller noe helt annet som frister deg. Uansett hvor du drømmer om å bo: som helsepersonell har du mulighet til å prøve det. Det var akkurat det Iselin og familien gjorde.

"Siden datteren min bare var 7 måneder gammel, måtte både barn og mann kunne bli med, i tillegg til hund og katt.”

”For oss var muligheten til å ta med hele familien avgjørende for i det hele tatt å vurdere den nye jobben,” forteller hun. ”Siden datteren min bare var 7 måneder gammel, måtte både barn og mann kunne bli med, i tillegg til hund og katt. Vi Ville heller ikke flytte rundt så mye på grunn av det, så for oss ble dette et prøveprosjekt for å se om vi ønsket å flytte permanent til det nye stedet eller ikke. Samtidig fikk jeg muligheten til å prøve en ny jobb og samle nye erfaringer.”

Med god hjelp blir det enkelt

Iselin forteller at LegeLeasing sørget for innkvartering tilpasset henne og familiens behov og viste stor forståelse for at de måtte velge en bolig som ville fungere godt både for baby og kjæledyr.

Å flytte til et nytt sted kan ha mange fordeler for familielivet. Det kan for eksempel bety nye muligheter for både karriere og fritid. For Iselin og familien åpnet det seg muligheter for en ny livsstil og nye opplevelser, mens de kunne fortsette å tilbringe mye tid sammen. Hun sier: det beste var å få nye utfordringer i en ny  jobb, men også å prøve å bo på et nytt sted for å se hvor vel du føler deg der før du tar skrittet fullt ut.

BILDE: Xavier Mouton
“Flytteprosessen gikk bra. Vi fikk god veiledning og hjelp, både før flyttingen og etterpå.”

”LegeLeasing strakk seg langt for å innfri forventningene våre. I tillegg svarte de på alle spørsmål som dukket opp i mellomtiden og var veldig imøtekommende. Flytteprosessen gikk bra. Vi fikk god veiledning og hjelp, både før flyttingen og etterpå. Det var overraskende enkelt å flytte med hele familie”, avslutter hun.

FOTO: Robert Bye

Fordelene er mange

Å flytte til et nytt sted kan være positivt for familielivet, på mange måter. Det kan gi tilgang til bedre boforhold, som større bolig til  lavere pris, eller nærhet til grøntområder og andre fasiliteter. Det kan også gi muligheter til å utvide det sosiale omfeltet ved å treffe nye mennesker gjennom arbeid, fritidsaktiviteter eller nye naboer og venner.
En flytting kan føre til bedre livskvalitet, for eksempel gjennom en bedre arbeidsplass eller et renere miljø. I tillegg kan flytting til et nytt sted bidra til økt selvstendighet og nye opplevelser for både voksne og  barn, noe som kan styrke familiebånd og skape minner for livet. Som konsulent for LegeLeasing hjelper  vi  deg hele veien, fra du finner bolig til å bestille flyttingen.

Lyst til å flytte?
Da skal du tenke på følgende:

Levekostnader
Hvor mye koster det å bo på stedet du vurderer? Boligkostnader, strømregninger, skatt, transport og andre utgifter. Sammenlign med dine nåværende levekostnader, slik at du ikke får negative overraskelser.

Skole og barnehage
Hvis du har barn, er det lurt å informere seg om skolene på det nye stedet. Se etter skoler med gode omtaler og tilbud som passer til ditt barns behov.

Klima og soltimer
Finn ut hvordan klimaet på det nye stedeter og om du kan trives med det. Sjekk ut
temperatur, regn- og soldager.

Transport
Se hvilke transportalternativer du har på det nye stedet, inkludert offentlig transport, motorveier og flyplasser. Vurder tilgjengeligheten av og kostnaden for transport for din daglige reise til jobben.

Sosial støtte og fellesskap
Finn ut hva lokalsamfunnet har å tilby. Sjekk ut fasiliteter som parker,
samfunnshus og bibliotek. Se nærmere på den lokale kulturen og om den samsvarer med dine interesser og verdier.

Tenk også på hvordan ditt sosiale nettverk kan se ut på det nye stedet. Hvis du ikke kjenner noen i området, finnes det grupper, idrettslag eller klubber der du og resten av familien kan møte mennesker med lignende interesser? Gå til stedets hjemmeside, og søk også etter lokale Facebook-grupper.


Få hjelp av oppdragsgiveren din
Når arbeidsgiver betaler for boligen din, er skattereglene annerledes når du flytter med familie enn hvis det bare er du som flytter. Vi hjelper deg selvfølgelig med å  finne ut hvilke regler som gjelder i god tid før flyttingen.

Kontakt oss og fortell oss om ønskene dine, så  hjelper  vi deg med å ta det neste steget mot det livet du drømmer om.
Nyheter

Siste nytt fra LegeLeasing

Flere artikler
Instagram

Følg @LegeLeasing på Instagram

Gjennom å klikke på “Godkjenn alle cookies" samtykker du til at alle cookies lagres på din enhet. Dette vil forenkle navigering i nettleseren, analysere endringer i nettsiden og forbedre vår markedsføring. Se vår Personopplysningpolicy for mer informasjon.