Har du lyst til å ta et nytt skritt i karrieren? Da skal du vurdere dette.

FOTO: Arvid Hoidahl
I ferien er det deilig å få en pause fra jobben. Men når du har fri, får du også litt avstand til tingene og nye perspektiver. Trives jeg virkelig på jobben? Er det ikke på tide med en ny utfordring? Vi har snakket med noen av våre bemanningsansvarlige, Linn Therese, Le og Thea, som deler sine tips om hva du skal tenke på når du begynner å vurdere neste skritt i karrieren.

Linn Therese er sykepleier og jobber som bemanningsansvarlig hos LegeLeasing i Oslo. Når det dreier seg om å ta neste skritt i karrieren, synes hun det er viktig at du tenker på og vurderer din nåværende jobb før du begynner å se deg om etter noe annet.

– Det første du kan tenke på er om det er noe du savner. Utvikles du ikke lenger? Trives du ikke med kollegaene? Er du lei av å måtte pendle? Tenk på og finn ut hva det egentlig er du savner i dag. Det hjelper deg å finne den riktige veien fremover, sier Linn Therese

"Hvis du er nysgjerrig på å for eksempel jobbe med akuttmedisin, så skriv ned fordelene og ulempene en slik jobb ville ha for deg.”

Våg å tenke tanken om noe nytt

Det andre du kan gjøre er å tenke tanken om å endre jobb. Vurder hvilke arbeidsoppgaver du helst vil ha og hva som vil berike deg.

– En sykepleiers hverdag kan jo se veldig annerledes ut, alt etter hvor du jobber, og her er det mye å velge mellom! Hvis du er nysgjerrig på å for eksempel jobbe med akuttmedisin, så skriv ned fordelene og ulempene en slik jobb ville ha for deg. En ulempe kan for eksempel være at du får helt andre arbeidstider, og fordeler kan være at du føler at du utvikler deg i riktig retning og at du får nye kollegaer.

Le Duc Do

Undersøk grundig og finpuss CV-en din

Når du etter hvert er kommet frem til hva du vil at det neste skrittet skal bli, er tiden kommet til å begynne å lete etter den riktige jobben eller oppdraget. Le Duc Do, bemanningsansvarlig og lege, sier at gode forberedelser utgjør grunnlaget for å finne riktig jobb. – Begynn med å se deg rundt for å finne ledige oppdrag. Et godt tips kan være å ikke bare bruke de vanlige kanalene og sjekke ut ditt eget nettverk, sier Le. Hvis du for eksempel har kollegaer du liker og respekterer, er kanskje arbeidsplassene deres også interessante for deg? Tenk også på om du vil ha samme type jobb som i dag, eller om du er nysgjerrig på andre oppgaver.

Et annet tips fra Le er å se gjennom CV-en og tenke på hvordan man introduserer seg selv. Hvordan skiller du deg ut, og hvilke drivkrefter hos deg gjør deg ekstra god i jobben din?

– Hvis du ikke allerede har en LinkedIn-profil, anbefaler jeg at du oppretter en og laster opp CV-en og presentasjonen din. Da kan du raskt dele det hvis du finner en jobb du synes virker interessant. Vi som jobber med bemanning bruker LinkedIn mye for å matche ulike oppdrag med kandidater, fortsetter Le.

"Hvis du vil finne en jobb som føles bra og meningsfylt, skal du ikke bare se på CV-en din eller bare bygge på det du har gjort tidligere.”

Ta et meningsfylt skritt fremover

Av og til dreier et nytt skritt i karrieren seg om å finne nye utfordringer, å føle seg verdsatt eller å få høyere lønn og andre goder. Men et nytt karriereskritt kan også handle om å kunne føle en større mening med jobben. For hvis jobben ikke føles like meningsfylt som før, kan det være på tide med en ny start. Selv om CV-en din er et viktig verktøy for å vise erfaringen din, mener Thea – sykepleier og bemanningsansvarlig – at det også er andre ting som bør styre valgene dine fremover.

– Hvis du vil finne en jobb som føles bra og meningsfylt, skal du ikke bare se på CV-en din eller bare bygge på det du har gjort tidligere. I stedet bør du stille deg selv spørsmål som kan veilede deg fremover. Er det noe spesielt jeg brenner for? Hva er det som får meg til å føle meg vel? Hva fengsler meg slik at jeg glemmer både tid og sted? Når du har funnet ut hva du synes er morsomt, hva som får deg til å føle deg vel og i hvilke sammenhenger du trives, kan du begynne å lete etter en jobb som gir deg mening, sier Thea.

Thea Husand

Utforsk nye veier

Når du har funnet ut hva du vil, kan du også begynne å se nærmere på hva som kreves for å komme dit. Kanskje må du for eksempel komplettere utdanningen din. Er det ledige jobber nær deg, eller blir det nødvendig å flytte? – Du kan lære mye ved å ta kontakt med noen som har hatt den jobben eller rollen du kan tenke deg. Da kan du finne ut hvordan arbeidsdagen ser ut og få en følelse av hvordan det vil være å ha en slik jobb, avslutter Thea.

Å ta et nytt skritt i karrieren kan være både spennende og litt skummelt. Men uansett hva det neste skrittet i karrieren din blir: LäkarLeasing er her for alle som vil prøve seg på å jobbe innen bemanning. Å prøve bemanning kan også være en måte å sjekke ut ulike veier fremover på og finne ut om det du synes virker morsomt og meningsfylt faktisk passer for deg.

6 tips for deg som vil ta et nytt skritt i karrieren:

1. Finn ut hva du savner.

2. Våg å tenke tanken på noe nytt.

3. Gjør grundige undersøkelser.

4. Jobb med CV-en og presentasjonen din.

5. Finn det som føles meningsfylt.

6. Utforsk nye veier.

Kontakt oss og fortell oss om ønskene dine, så  hjelper  vi deg med å ta det neste steget mot det livet du drømmer om.
Nyheter

Siste nytt fra LegeLeasing

Flere artikler
Instagram

Følg @LegeLeasing på Instagram

Gjennom å klikke på “Godkjenn alle cookies" samtykker du til at alle cookies lagres på din enhet. Dette vil forenkle navigering i nettleseren, analysere endringer i nettsiden og forbedre vår markedsføring. Se vår Personopplysningpolicy for mer informasjon.